Invest Build Media
Туризъм и Екология

Какво се промени в хотелите заради пандемията

Хотелиерският бизнес е един от най-засегнатите от коронавирус пандемията.Въпреки рестрикциите, много хотели отвориха врати отново и започнаха да приемат клиенти, но този път по нови правила.

Ако не сте били на хотел в последните месеци, може да се изненадате как тези места за настаняване са се трансформирали през 2020 г.

Ресторант в стаята

В Stadt, в Лидкопинг, Швеция, хората могат да наемат стая като частно пространство за хранене. Това позволява да се наслаждават на ястия, като същевременно поддържат социална дистанция.

Клиентите правят поръчки по телефона и ядат в хотелската си стая. Много хотелски ресторанти предлагат опции за взимане или доставка за своите клиенти.

Микро сватби

Хотелските бални зали обикновено са пълни със стотици гости на сватба, но след пандемията има нова тенденция – на микро сватбите. В зависимост от настоящите ограничения на държавата за събирания на закрито и на открито, като цяло сватбите са ограничени до 20 до 50 гости.

Дистанционно кино

След като гостите нямат много опции за забавление, някои хотели се върнаха към киното на открито. Например Andaz West Hollywood в Лос Анджелис стартира The Sunset Strip Late Night Drive-In, където посетителите могат да гледат филми от колите си.

Проверка на температурата при влизане

Не се изненадвайте, ако първата спирка във вашия хотел е на входната врата, където ще ви бъде измерена температурата. Мерките за безопасност включват маска на лицето, както и ще ви насърчат да използвате дезинфектант за ръце и да следвате политиката за социално дистанциране.

Спа в стаята

Много спа центрове са затворени, но Rockliffe Hall в Англия създаде „Спа в кутия“ – рум сервиз, предлагащ спа процедури. Гостите получават видео с уелнес експертно ръководство за това как да създадете луксозно спа изживяване, заедно с продуктите на Neom.

Почистващи машини

Електростатичните пулверизатори, технология с ултравиолетова светлина и машини-роботи, които дезинфекцират, са някои от начините за почистване на стаите и общите части.

Вижте още

ТУИ започва да води туристи от Франция по нашето Черноморие

ivan

Снеговалежи и виелици днес в цялата страна

admin

Розовите плажове – чудесата на природата

leni

Напишете коментар