Invest Build Media
Туризъм и Екология

Ню Йорк Таймс пусна статия за бургаското черноморие

Много е приятно да опознаеш Бургас, като се разходиш пеша, но понеже е голям град, по-добре е да вземеш велосипед под наем. Това публикува вчера в авторитетното американско издание „Ню Йорк Таймс“ журналистът Лукас Питърсън, който води рубрика за най-изгодните и приятни дестинации за почивка в света.

„Когато за първи път стъпих върху горещия пясък на България и видях брега на Черно море, си помислих: „Това трябва да е океанът“. Така започва туристическият очерк на журналиста Лукас Питърсън. Само преди дни той е посетил България, за да разгледа и сравни цените и условията за отдих, които предлага нашият туризъм, предава „Дарик“.

Питърсън каца в София със самолет, взима кола под наем и се отправя към морето. Пътьом се отбива до Хасково, за да присъства на сватбата на своя братовчед Матю, който се жени за българката Таня и продължава към Бургас, където отсяда в хотел в центъра на града.

Първото нещо, от което е впечатлен, е Арменската църква „Сурп Хач“, построена през 1673 г. Той споделя още: „Всъщност, цялата област е пропита с история. Обичам богатата история, с която са пропити райони като Бургас и близките градове Несебър и Созопол“.

Лукас Питърсън е впечатлен от артефактите от бронзовата епоха в Археологическия музей в Бургас и добавя, че там може да се види най-старата открита мраморна статуя в България само срещу 5 лв. вход, а срещу 10 лв. може да посетитиш всичките четири музея в града.

Освен от историята, Питърсън остава впечатлен от качеството и цената на храната в Бургас. Най-много му харесват шопската салата, кашкавалката и морските деликатеси – миди и панирани калмари.

Журналистът разказва още, че най-добре е да разгледаш Бургас с велосипед под наем. Най-изгодна, според него, е магнитната карта за 10 лв., а велоалеите са удобни. На колело той разглежда и описва Морската градина като просторен парк по протежението на крайбрежието, с арт инсталации, басейн, Летен театър, велоалеи и чудесен изглед към морето.

Питърсън посещава още древните градове Несебър и Созопол, където отново сравнява качеството и цената на храната, както и предлаганите стоки и сувенири.

В края на статията си журналистът описва бургаската ивица като красив и обширен плаж с бял пясък и заключава „чудя се как по-рано не посетил тази част на света“.

Вижте още

Как е дошла идеята за Airbnb и колко печелят основателите днес?

leni

5 лева ще е дневната карта в деня на отриването на сезона в Боровец

admin

Мизерни условия в 4 звезден хотел в Царево

viktoria

Напишете коментар