Invest Build Media
Туризъм и Екология

Изложба на „Междузвездни войни“ се открива в Лондон

Специална изложба, посветена на „Междузвездни войни“, отваря врати в лондонския музей на Мадам Тюсо. Фенове на филмовата сага могат да се запознаят отблизо с оригинални реквизити, костюми и модели на любимите си герои.

Изложбата е съставена от над двеста експоната от поредицата на Джордж Лукас – оригиналните костюми от първите шест филма, включително на Дарт Вейдър, носен от актьора Дейвид Праус, кукла на Йода и модел на Хан Соло от „Завръщането на джедаите,“ с лика на Харисън Форд.

Посетителите могат да се насладят и на специално интерактивно приключение, в което да създадат своята собствена история в „Междузвездни войни.“ С помощта на интерактивни гривни и екрани, гостите могат да посочат приликите между себе си и легендарните филмови герои. Според отговорите им, те ще бъдат класирани или като джедаи, или като последователи на тъмната страна на силата.

Изложбата е поставена в чест на една отминала ера на филмовото изкуство от старата школа, преди еволюцията на компютърната графика, позната от модерните блокбъстъри.

Един от най-емблематичните експонати са очите от оригиналната кукла на популярния герой Джаба Хатянина.

Изложбата „Междузвездни войни“ ще е отворена за посетителите на Мадам Тюсо в Лондон до септември следващата година.

Вижте още

Дейли експрес: Варна е бижуто на българското Черноморие

ivan

15 август е празник на Варна

admin

От днес влизат в сила нови правила за „Зелена карта“

leni

Напишете коментар