Invest Build Media
Имоти и строителство

Жители на Младост бяха на нощно дежурство срещу застрояване

Цяла нощ жители на столичния район Младост дежуриха на поляната, предвидена за застрояване. Имало е опити от строителната фирма, да се върне на терена, но до конфликт не се е стигнало. Днес новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева ще има среща с главния архитект на София, за да обсъдят как строителното разрешително да бъде отменено.

Строежът на жилищната сграда е спрян физически, докато тече проверка. Това заяви в „Здравей, България” по Нова телевизия Иванчева. Хората обаче се заканват да не спират с протестите, докато не излезе окончателно решение.

Припомняме, че недоволни жители на квартала направиха жива верига срещу строеж вчера. Във вторник сутринта пристигна и строителна техника, а хората се противопоставиха твърдо на строежа.

Столичани искат само едно – повече зелени площи и по-малко бетон. 10-часовият протест започна заради ограда, поставена рано сутринта и премахната символично от недоволните жители. От табела на нея хората разбират, че започва строителство и излизат на пост.

Техническият ръководител на обекта показа разрешение за строеж върху зелената площадка има. Въпреки това хората от квартала се надяват, че до строеж няма да се стигне. Това обеща и новоизбраният кмет на „Младост” Десислава Иванчева. Тя беше избрана, след като оглави протестите срещу застояването в квартала.

Малко след сутрешния протест Иванчева беше поканена на среща в Столичната община от Йорданка Фанкдъкова.

„Смятам, че е неморално в момент, в който имаме новоизбран кмет, да се започва строителство”, коментира кметът на София.

Кога ще приключи проверката за това дали строежът има всички необходими документи – засега е рано да се каже.

Снимка: Нова ТВ

Вижте още

Специалисти следят реконструкцията на бул. „Дондуков“ в София

ivan

Първият „горски град“ се строи в Китай

ivan

Продължава ремонтът на улица „Иван Вазов“

ivan

Напишете коментар