Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Кохезионната политика след 2020 г. ще се реализира на основата на финансовия инженеринг

Кохезионна политика ще има и след 2020 година, но тя вече няма да се провежда на принципа на безвъзмездното финансиране, а чрез финансовите инструменти. Това е казала министърът Лиляна Павлова по време на събитие, с което е било отбелязано успешното инвестиране на средствата от Фонда за устойчиво градско развитие на София, съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя е подчертала, че е свършена много работа, но оттук нататък основата ще бъдат фондове от типа на действалия през периода 2007 – 2013 у нас „JESSICA“.

По думите на Павлова са осъществени инициативи за близо 80 млн. лв. само в столицата, като предоставеното от Фонда за устойчиво градско развитие на София финансиране е в размер на почти 50 млн. лв., от които над 24 млн. лв. са средства от ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. по линия на инициативата „JESSICA“. Тя е посочила, че са изпълнени 13 устойчиви градски проекта, разположени на територията на Столична община, във всички сектори на икономиката – градска среда и икономически дейности, образователна, културна и спортна инфраструктура, здравна инфраструктура.

„В този период са осигурени 370 млн. лв. за инвестиции чрез фондове за градско развитие. Това е огромна инвестиция и важна стъпка за облагородяване на регионите в България“, е допълнила Павлова и е призовала присъстващите да кандидатстват и да бъдат все по-активни.

Вижте още

Празни останаха хиляди апартаменти в Манхатън

leni

Кои са най-скъпите вещества на света?

leni

Фалира най-големият млекопроизводител в САЩ

leni

Напишете коментар