Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ще издават удостоверения по БУЛСТАТ и по електронен път

Министерският съвет одобри проект на закон за изменение и допълнение на Закона за регистър БУЛСТАТ и предлага на Народното събрание да го приеме. С него се създава възможност за издаване на удостоверение за субектите, вписани в регистъра, въз основа на електронно заявяване, както и за предаването му на заявителя по електронен път. Това ще улесни гражданите, защото няма да им се налага да чакат на гише за издаване на удостоверенията, каквато е практиката сега. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Създават се и необходимите нормативни предпоставки за изпълнение на решението на правителството за премахване изискването за представяне на хартиен носител от гражданите и бизнеса на удостоверението за вписани в регистър БУЛСТАТ обстоятелства. Документът ще се изисква служебно по електронен път.

С предлаганите промени в Закона се осигурява също така възможност за регистрация в Централния регистър на особените залози на чуждестранните физически и юридически лица, които са залогодатели по смисъла на Закона за особените залози.

Вижте още

Ако цената на газа скочи ще има поскъпване на хляба и загуби за тежката индустрия

ivan

Български преработватели на плодове и зеленчуци ще се представят на най-голямото веганско изложение в света

ivan

Наемите на офис площи у нас нараснаха с 9% от началото на 2016 г.

admin

Напишете коментар