Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Норвежкият престолонаследник давал незаконно апартаменти под наем

Наследникът на норвежката корона принц Хаакон незаконно е давал под наем апартаменти от кралските имоти около Осло, разкри вестник „Индипендънт“. Той не е имал необходимото разрешение за даване под наем, а освен това 5 от 11-те апартаменти са били опасни за живеене.

По данни на изданието 43-годишният принц е давал жилища, подарени от баща му – крал Харалд V. Кралското имение се намира на 20 километра югозападно от Осло. Ръководителката на двореца за връзки с обществеността Мариане Хаген потвърди, че процесът по даване на имотите под наем не е бил оформен под надлежен начин.

Ще се отнася до опасните апартаменти, те са били признати за непригодни, защото в мазетата им имало хранилище с бензин. Обитателите на апартаментите временно са настанени в хотели наоколо, а принцът бе задължен да премахне опасното хранилище и да монтира в сградата датчици за дим.

В момента Хаакон е получил временно разрешение за даване под наем. Очаква се в близко бъдеще да поучи постоянно разрешение. По оценки на вестника миналата година принцът е спечелил от наемите сума, равностойна на 170 000 долара. По данни пък на Airbnb средната стойност на наема на отделно жилище в окръг Акер, където са имотите на наследника, е 125 долара на денонощие.

Вижте още

От Брюксел поискаха страните в ЕС да ,,диверсифицират“ доставчиците за 5G мрежите си

viktoria

17 общини получават Етикет за иновации и добро управление на местно ниво

ivan

Данъчни ще проверяват фирми с големи суми в касите им

ivan

Напишете коментар