Invest Build Media
Инвестиции

Зелената зона се разширява в още четири софийски района

Столичните райони Оборище, Лозенец, Възраждане и Красно село предлагат разширяване на Зелената зона в София. Промените ще влязат в сила най-рано от ноември месец, съобщи БНТ.

С 5000 ще се увеличат платените паркоместа, като най-ранният срок това да се случи е ноември тази година. Очаква се от тях Общината да печели по 4 млн. лв. на година, които вероятно ще бъдат инвестирани в тротоарите и улиците в районите.

Предложението ще бъде разгледано най-вероятно още следващата седмица на заседание в Столичния общински съвет. Гражданите ще имат един месец да внесат предложенията си за улиците, които да влязат в разширената Зелена зона. Това е един от мотивите за пълно разширяване на зоната. Хората, които вече са в Зелена зона вече са си отдъхнали, защото могат да намерят места пред и в близост до своите жилища.

Предвижда се новата зелена зона да обхване целия район „Оборище“ – карето в бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Владимир Николаев“, бул. „Ситняково“ и „Хан Омуртаг“ – северната част на тротоара.

Разширяването на Зелената зона се налага заради миграцията в София, която влияе на инфраструктурата и жителите на района, заяви кметът на район Оборище Васил Цолов. Той допълни, че въвеждането на Зелена зона ще облекчи проблемите с намирането на паркоместа за местните жители.

„Това по някакъв начин гарантира спокойствието на хората, които живеят в района. Това допринася и за поправката на уличната инфраструктура, която категорично ще бъде подобрена. Доста автомобили има, които са така наречените спящи, т.е. използват ги като складова база“, поясни кметът.

Според Васил Цолов по-добрият вариант за улична настилка в централните части на Столицата е павирането, за да се подобри дренажът и да се намали скоростта на движение.

Вижте още

Хотелиерите планират намаляване на цените предвид по- ниския брой на туристи

viktoria

Завръщат ли се китайските купувачи на чуждестранния имотен пазар?

leni

Таксите за роуминг между държавите от Западните Балкани падат до края на годината

ivan

Напишете коментар