Invest Build Media
Имоти и строителство

Ремонтират тротоарите в синята и зелената зони за паркиране в София

Центърът за градска мобилност в София търси изпълнител на ремонти на тротоарите, отводнителни съоръжения и полагане на нова маркировка на всички улици попадащи в платените зони за паркиране в София, съобщава „Дневник“. Обществената поръчка е на стойност 2,85 млн. лева.

В обхвата на ремонтите попадат части от районите „Красно село“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“, „Средец“, „Възраждане“, „Сердика“, в които в момента има действаща платена зона за паркиране.

Същевременно за разчертаване на планираните нови зелени зони, които вероятно ще влязат в сила от 1 ноември, ще са необходими 3 млн. лева. За ремонти на тротоарите там са планирани и още 900 хил. лева. Новите паркоместа ще бъдат около 5500. Очакваните годишни приходи от тях са около 4,2 млн. лева.

При последното разширяване на зелената зона за паркиране в столицата – през октомври миналата година, за разчертаване и поставяне на колчета бяха предвидени около 3.5 млн. лв.

От 2013 г. до 2018 г. за подмяна на колчета, маркировка, значи, решетки Центърът за градска мобилност е платил 4,3 млн. лева на външни изпълнители, показва справка в Агенцията за обществени поръчки. През 2017 г. общинското дружество е събрало 24,3 млн. лева, като през 2016 г. сумата беше 23,5, а през 2015 г. – с 1 милион по-малко.

Вижте още

ДНСК започва проверки за качеството на строителството на сгради

ivan

Коркът и неговите приложения

leni

Ще строят гигантски телескоп на Канарските острови

admin

Напишете коментар