Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Имоти и строителство

Откриване: Първият четириетажен паркинг в София

Директорът на „Софийски имоти“ ЕАД, г-н Димитър Шивачев, обяви, че първият четириетажен квартален паркинг в София, разположен в район „Надежда“, ще приеме клиенти от 1 ноември. Тази важна новина беше споделена пред Българското национално радио.

Съоръжението предлага място за 310 автомобила, като 110 от тях са под открито небе. Паркингът е оборудван с над 40 зарядни станции за електромобили, създавайки това удобство за собствениците на електрически превозни средства. Освен това, съоръжението предлага достъпна среда и предоставя специални места за паркиране на автомобили на хора с неравностойно положение. На 15% от паркинга се предлага възможност за почасово паркиране.

За да подкрепи удобствата на потребителите, първите 7 минути от паркирането са безплатни, както и първите 5 минути от всеки следващ час.

Паркингът също така осигурява видеонаблюдение за по-голяма сигурност и предоставя малка градина, която жителите на квартала могат да използват през деня.

Проектът е разработен и изпълнен от „Софийски имоти“ със средства от собственото общинско дружество, както и с нисколихвен заем, предоставен чрез финансов инструмент на Министерството на регионалното развитие.

Съоръжението ще предоставя възможност за почасово паркиране, както и абонамент за по-дълъг период. Месечните абонаментни такси са както следва:

  • 90 лв. за открито паркомясто.
  • 100 лв. за паркомясто под покрив.

За удобство на потребителите, предлагат се различни начини за заявяване на абонамент, включително онлайн и чрез оператор, както и разнообразни методи за плащане – онлайн с банкова карта, на плащателните станции в същия паркинг, по банков път или на място в офиса на дружеството.

Съоръжението се организира като иновативен подход за подпомагане на гражданите в срокове и места, където паркирането е ограничено. Началото на строителството беше поставено с началната копка и завърши през средата на септември. Проектът обаче не приключва с отварянето на паркинга. Планира се разширяването му с инсталиране на фотоволтаици на покрива, което ще позволи допълнителни места за зареждане на електрически автомобили.

Този нов паркинг ще предостави значително подобрение за гражданите и ще допринесе за удобството и устойчивостта на градската среда.

Вижте още

Интересни и практични идеи за первазите

leni

Община София търси строител за хотел до банята в Банкя

ivan

Обсъждат взаимодействите между скулптурите и градската среда

admin

Напишете коментар