Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Имение в Бевърли Хилс се оказа най-скъпото, пускано някога на търг

Имение, което струва рекордните 160 милиона долара в Бевърли Хилс, Калифорния, е най-скъпият имот, пускан някога на търг.

Имението е разположено на цели девет акра или превърнато в декари – 36. Огромната площ на Villa Firenze ще бъде продадена на търга на Concierge Auctions, който ще се проведе през декември. Наддаващият с най-голямата сума, ще се сдобие с ключа на имението.

Собственикът му милиардерът Стивън Удвар-Хейзи за първи път обяви имота през 2018 г. за по-голямата сума от 165 милиона долара, но не успя да го продаде.

Имението е най-голямото в Северния Бевърли Парк и е ексклузивна затворена общност, която е била дом на Дензъл Уошингтън, Еди Мърфи, Силвестър Сталоун, Род Стюарт и Кимора Лий Симънс. Имотът разполага с повече от 20 000 квадратни метра жилищна площ, с три резиденции за гости, 13 спални, 17 бани и девет тоалетни.

Домът, строен в продължение на пет години от архитект Уилям Хаблински, има мраморни и каменни подови настилки, сводести врати и множество камини. Не липсва ѝ плувен басейн, къщичка край басейна, тенис корт и множество алеи и пешеходни пътеки.

Удвар-Хази, който имигрирал в Ню Йорк от Унгария, в младите си години се смята за един от основателите на индустрията за лизинг на самолети. Той стартира International Lease Finance, който е продаден на застрахователя American International Group през 1990 г. за 1,3 милиарда долара. Той е изпълнителен председател и на Air Lease. „Форбс“ изчислява нетното му богатство на 4 милиарда долара.

Класацията за най-скъп имот, продаден на търг, оглавяваше имение на брега на океана в Хилсборо Бийч, Флорида. Имотът с площ от 30 000 квадратни метра, известен като Playa Vista Isle, беше обявен за 159 милиона долара през 2015 г. Той беше продаден на търг през 2018 г. отново чрез Concierge Auctions едва за 42,5 милиона долара.2

Източник: Труд

 

Вижте още

Практично и арт решение – мебели от палети

leni

Създадоха подвижен минималистичен офис

leni

Оценяват щетите по изгорелите тютюневи складове в Пловдив

admin

Напишете коментар