Invest Build Media
Туризъм

Летище София с рекорден ръст от 42% на преминалите пътници

За първите седем месеца на годината през летище София са преминали 3 747 596 пътници, което е рекордно увеличение от 42% спрямо същия период на миналата година, съобщават от компанията.

Само през юли обслужените пътници са над 611 хил. През Терминал 2 са преминали 65% от пътниците, а през Терминал 1 – останалите 35%.

От есента на миналата година броят на маршрутите, по които летят авиокомпании от София, се увеличи значително, което със сигурност е допринесло за тези резултати.

С 33% е нараснал броят на пътуващите по редовни международни линии, а тези по вътрешни са се увеличили с 57% предвид интензивния летен сезон. И през юли чартърите бележат ръст от 12% спрямо същия период на миналата година, сочат данните на летището.

Общо 5219 самолета са били обслужени на летището в София през юли, което е с близо 10% повече от предходната година. Увеличението се дължи предимно на полетите по международни редовни линии.

Обработените товари през юли са общо 1771 тона товарни и пощенски пратки, от които 58% са превозени с товарни самолети, а останалите – с пътнически. Не се посочва сравнение на данните с предходни периоди.

Вижте още

Мексиканска розова лагуна привлича фотографи и пътешественици

admin

Проверяват доходите на 302 собственици на луксозни коли по Северното Черноморие

ivan

От днес гръцките хотели отварят за български туристи

leni

Напишете коментар