Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Идеи за промяна и освежаване на всекидневната

Колкото и добре да живее човек, все някога… идва необходимостта от промяна. Факт е, че рано или късно еднообразието дотяга. Когато животът следва едни и същи коловози и ежедневието се превърне в монотонна рутина, значи е назрял моментът да внесем нещо ново в шаблона, по който се нижат дните ни.

Недейте сега да бързате да напускате работата си, за да се отдадете на онези приключения, които сте искали да преживеете, когато сте били деца, но така и не сте намерили време за тях. Има и по-лесни начини, с които да направите първите стъпки към желаната реформа. Преследвайки крайната си цел, можете да започнете с нещо малко. Например – освежете дневната си.

Дори едно леко преобразяване на тази стая, ще ви изпълни с удоволствие и ще ви донесе разнообразие. Даже не са нужни прекалено много усилия, за да постигнете впечатляващ ефект. Ето 3 идеи как да трансформирате облика на помещението.

Сменете тапицерията на дивана

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Разбира се, можете да започнете от стените, освежавайки ги с няколко красиви картини или закачите на тях семейни снимки, които сте поставили в рамки, но без съмнение диванът е най-ключовата мебел в тази стая. По традиция, всяко семейство прекарва вечерите в гледане на филми или четене на книги, седейки върху него. Ако вашият диван пасва идеално на помещението като размер и форма, а вие не искате да купувате нов, тогава просто променете визията му, като смените тапицерията му. По този начин автоматично ще промените и цялата атмосфера. Можете да избирате между най-различни цветове, шарки и материи, превръщайки меката мебел в ефектен акцент в интериора на дома ви. Ако обаче този вариант ви затрудни, винаги можете просто да му вземете покривало, с което ще постигнете доста сходен резултат.

Купете нови декоративни възглавници

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като вече сте помислили за „кожата“ на вашата мебел, е време да добавите и няколко „аксесоара“, с които да завършите цялостното въздействие. Най-удачният избор е допълнително да разкрасите дивана с няколко нови декоративни възглавници, които ще внесат настроение в жилището ви. Изберете ярки цветове, които да контрастират с обстановката, така че да не останат незабелязани. За тях има безкрайни варианти не само като десен, но и като форми. Можете хем да зарадвате децата, хем да осигурите малка закачка в къщата си, като вземете възглавници с фигура на куче, емотикон, поничка, резен диня и какво ли още не.

Сложете нови завеси

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Може да се каже, че пердетата са второто значимо нещо в едно помещение, след обзавеждането. Те имат важна роля за оформянето на концепцията на общия дизайн и изобщо не са за подценяване. Ето защо, ако подмените тези, които сега стоят на прозорците ви, ще измените голяма част от облика на дневната. Помислете дали искате плътни завеси, които да ви осигурят комфортна тъмнина, на която през деня можете спокойно да гледате телевизия или желаете такива, които да пропускат част от слънчевите лъчи, обагрени от цвета на пердетата. А защо не и двете? Така винаги ще имате алтернатива за всяка ситуация. Можете да заложите и на щори, които също са не по-малко практично решение. Интериорните дизайнери казват, че е задължително завесите и килима да си подхождат, затова няма да е лошо да помислите и за това.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Естествено, винаги можете да сложите в стаята красиви саксии с цветя, интересни лампи или да смените полилея… Както и да измислите още куп други идеи, с които да освежите дома си.

Вижте още

Три проекта за небостъргачи в София поставени на пауза

admin

Невероятни идеи за обзавеждане на малък двор (СНИМКИ)

leni

Културният министър не дава да има строителни промени в центъра на София

ivan

Напишете коментар