Invest Build Media
Туризъм и Екология

Почиващите в Турция трябва да са с маска и на плажа

Летуващите на територията на Турция трябва да носят маска дори и на плажа.

„Социална дистанция и в морето, и на плажа“, пише турският в. „Акшам“ в свой материал днес, посветен на мерките за безопасност срещу коронавируса на плажовете в Турция, които бяха отново отворени от 1 юни.

„Турция е най-сигурната страна в Европа в областта на туризма“, твърди ресорният министър Мехмет Ерсой, цитиран от вестника.  Думите му са цитирани във връзка със сертифицирането на хотелите и заведенията в страната като безопасни в създалата се от COVID-19 обстановка.

За да се убедят чужденците и техните правителства, че пътуването до Турция е безопасно, в Анкара започнаха програма за „здравословен туризъм, която предвижда определени изисквания за туристическите обекти, така че да бъдат сертифицирани като надеждни срещу разпространението на COVID-19.

Сертификатите, че изискванията са покрити, се издават от Турския институт за стандартизация (ТИС). Той следва да удостовери, че базата за настаняване и хранене на хотела, отговаря на определени критерии за безопасност предвид епидемията от коронавирус.  Ще бъдат проверявани и служителите на хотелите- да спазване на необходимите мерки, дистанция и предварително установените правила за работа.

„Гражданите спазват правилата! Почиващите прилагат мерките, плажовете са хигиенични“, отбелязва вестникът в репортаж от Мармарис.

Броят на чадърите на проверения от вестника плаж,  е бил намален от 300 миналата година на 200 тази, а разстоянието между тях е увеличено от 4 на 7 метра.

Кабинките за преобличане, душовете и тоалетните се дезинфекцират след всяко влизане. Забранено е пушенето заради опасността от разпространение на заразата чрез фасовете, но са отделени специални пространства за пушачите. Почиващите носят маски на плажа, а при плуване спазват дистанция от 1,5 метра помежду си, пише още вестникът.

 

Вижте още

Кои са най-посещаваните от българите дестинации за празниците?

leni

Благой Рагин подаде оставка като шеф на хотелската и ресторантьорска асоциация

ivan

Какво да гледаме, когато гледаме на кафе?

admin

Напишете коментар