Invest Build Media
Туризъм и Екология

Все повече българи са с отнети шофьорски книжки в Румъния

Нараства броят на отнетите шофьорски книжки на българи в Румъния. 530 свидетелства за правоуправление са взети само за първите 8 месеца на годината. За шофиране преди да изтече наказанието, румънските шофьори влизат в затвора.

За разлика от България полицията в Румъния може да отнеме шофьорска книжка на всеки водач на моторно превозно средство, дръзнал и малко да наруши правилата на пътя – например за преминаване на червен сигнал на светофара, при непозволено изпреварване, при отнемане на предимство.

От българското посолство в Румъния обясниха, че тази година ясно личи тенденция за нарастване на броя на нарушителите. От посолството разказаха, че шофьори звънят най-често с въпроси как да им бъдат върнати отнетите шофьорски.

От нашето представителство обясниха, че при отнемане на книжката се налага забрана за шофиране на територията на Румъния за срок от 30 до 90 дни. Водачът може да обжалва наказанието в срок от 15 дни. Но е важно да се знае, че ако шофьор бъде заловен да управлява автомобил на територията на Румъния преди да е изтекло наказанието му, то го очаква затвор.

Вижте още

Извънреден меден месец на Малдивите

leni

Връчиха Годишните награди в туризма

ivan

10% ръст на украинските туристи през 2017 г. очакват туроператорите ни

ivan

Напишете коментар