Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Туризъм

Бивш бежански лагер, превърнат в цветно туристическо селище

Бивш бежански лагер е превърнат в прекрасно цветно селище, привличащо милиони туристи. Уникалният проект е на местните власти в град Пусан и Министерството на културата и спорта на Южна Корея.

Хълмовете на района Гамчеон се оформят като бежански лагер след 1950 г. по време на Корейската война. Само за едно денонощие там са издигнати над 800 бараки. В последствие се оформя като квартал на град Пусан, но дълги години остава един от най-бедните.

През 2009 година 30% от местното население е над 65-годишна възраст, а работни места почти няма. Затова стартира проектът „Сънувам Мачу Пикчу в Пусан”. В него се включват художници, които изрисували стенописи из цялото селище, превръщайки го в най-творческо и художествено място в целия град.

В наши дни красивото селище привлича над 2 милиона туристи всяка година. Със стръмните си хълмове, усукани улички, спираща дъха гледки, вкусна храна и безброй възможности да си направиш уникални снимки, селището се е превърнало в задължителна дестинация, ако пътувате до Пусан, Южна Корея.

Вижте още

Уникално златно сърце откриха при разкопки в царския дворец в Преслав

admin

20% ръст на посещенията на чужди туристи у нас отчита министър Балтова

ivan

Домовете на кралете

leni

Напишете коментар