Invest Build Media
Туризъм

Три плажа по Северното Черноморие отиват на концесия

Кабинетът определи концесионерите на три морски плажа в област Варна. Концесиите на „Слънчев ден“, „Св. Св. Константин и Елена–север“ и „Св. Св. Константин и Елена – малък плаж“ са за срок от 15 години, реши на вчерашното си заседание кабинетът.

Плаж „Слънчев ден“ е даден на концесия на „Амадеус – Ей Си Джи“ ООД. Управители на фирмата са Ангел Палийски, Георги Карадимов и Сашо Шилегов. Компанията е с капитал от 5000 лв. Палийски е председател на съвета на директорите на футболния клуб „Ботев“ (Пловдив).

За срока на договора таксата за един чадър и за един шезлонг в зоната за платени плажни принадлежности трябва да е по 8 лв. Годишната концесионна такса пък е в размер на 302 969 лв. без ДДС.

Концесионерът е предвидил инвестиции за подобряване на пешеходния достъп до плажа и за указателни табели с допълнителна информация, като ще бъдат вложени близо 75 хил. лв.

Концесионер на другите два плажа е „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД. В управителния съвет на фирмата, която е собственик на едноименния туристически комплекс край Варна, влизат Елена Косева, Ивелина Кънчева-Шабан и Илко Запрянов. Основен дял в дружеството държи „Холдинг Варна“.

За срока на договора концесионерът ще предлага чадърите и шезлонгите по 10 лв. в зоните за платени плажни принадлежности. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за плаж „Св. Св. Константин и Елена–север“ е 57 768 лв. без ДДС, а за „Св. Св. Константин и Елена – малък плаж“ – 22 733 лв. без ДДС.

Вижте още

От 1 декември пътуваме без визи до Канада, но нямаме право на работа там

ivan

Румен Драганов: Има големи предизвикателства пред туризма у нас

ivan

Лондон – град за богатите или не само?

leni

Напишете коментар