Invest Build Media
Туризъм и Екология

Зимните курорти са с технически изправни лифтове, показват проверките

Лифтовете в зимните курорти са технически изправни и са готови да посрещнат туристите през зимния сезон. Това установи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Между 23 ноември и 8 декември инспекторите са огледали и изпитали всички въжени линии в курортите. Издадени са 42 предписания от общ характер, които обаче нямат отношение към безопасността на лифтовете.

Сред проверените обекти са 10 пътнически въжени линии с приблизителна дължина 19 283 м. в Банско с ползвател „Юлен“ АД; 6 въжени линии с приблизителна дължина 10 852 м. в Боровец, с ползвател „Бороспорт“ АД; 8 пътнически въжени линии с приблизителна дължина 14 094 м. в Пампорово с ползвател „Пампорово“ АД.

По-рано през лятото бяха направени изпитвания на 6 лифта на територията на Витоша с ползвател „Витоша ски“ АД. При проверката не беше установен технически проблем.

Същевременно Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извънредни проверки в зимните курорти. Инспектират се заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, както и такива с дейност кетъринг и предлагащи услугата „ол инклузив“.

Проверките ще продължат до края на зимния туристически сезон.

Вижте още

Изиджет ще свърже Варна с Лондон и Берлин през лятото

admin

Повече британски туристи се очакват в българските курорти през 2017 г.

admin

Слънчев бряг АД може да бъде прехвърлено към Община Несебър

ivan

Напишете коментар