Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Идеи за многофункционални мебели, които спестяват място

Средната площ на жилищата в модерните мегаполиси намалява все повече с годините, тъй като самите жилища стават все повече и ограничаването на размерите им е единствения начин да се строят още и още.

Този основен фактор е причината да напишем статията и да ви представим няколко идеи за мебели, които ни помагат да вършим няколко задачи и едновременно с това спестяват място в нашите домове.

Мебели за съхранение

Това са най-широко разпространените мултифункционални мебели в наши дни. Те предлагат някаква основна фукнция, като едновременно с това позволяват в тях да се съхраняват предмети, текстил или дори други мебели. Пример за такива мебели са холна маса, която се превръща в работно бюро с места за съхранение, табуретка, в чиято основа е предвидено място за поставяне на предмети и други.

Мебели, които дефинират и разделят пространства

Напоследък е много модерно, а и практично домовете ни да са с отворен жилищен план, като думата “стена” става все по-неприятна на интериорните дизайнери. Точно тук се намесват мебелите, чрез които едно отворено пространство се разделя визуално на две или повече по-малки пространства. Така например в едно малко студио, където спалнята и дневната са поместени в една стая, между двете им се появява разделяща ги мебел, която от страната на дневната предлага красива модулна секция с много места за съхранение, а от към спалнята се появява голям и удобен гардероб.

Трансформиращи се мебели

Това е тежката артилерия при мултифункционалните мебели. Едни от първите такива мебели са добре познатите ни дивани, които се превръщат в легла (сега почти всеки има такъв у дома си). Днес можем да видим различни трансформиращи се мебели, които са идеалното решение за малки жилища. Секции, зад които се крият легла, спални, които се превръщат в двуетажни легла и други подобни трансформиращи се мебели, са само част от богатата гама, която може да откриете в мебелните магазини.

 

 

Вижте още

Как да освежим балконите си с малко средства?

viktoria

Невероятни идеи за офис вкъщи

leni

Представена е новата хеликоптерна площадка към болница „Света Екатерина“

Напишете коментар