Invest Build Media
Туризъм и Екология

Дни на класиката в Балчик

За единадесети път „Дни на класиката в Балчик“ ще събере почитателите на музиката с изпълнители от България, Румъния, Босна и Херцеговина, Германия и Бразилия.

Фестивалът ще се проведе на брега на морето и ще срещне публиката с участниците на откритата сцена на Туристическия и информационен център „Мелницата“.

Стартът ще бъде поставен на 25 юли /събота/ с концерт на перкусионистката Виви Василева – най-малката сестра на именития цигулар Васко Василев, която е поканила за свой партньор на подиума бразилския китарист Лукас Кампара Диниз.

Сред участниците във фестивалните вечери са и музиканти от Оркестъра на Румънското национално радио, Националната филхармония на северната ни съседка, джазмените от „Фънкалеро“, виртуозният китарист от Босна и Херцеговина Санел Реджич, китарен ансамбъл „Академика“, столичният Филхармоничен духов квинтет и „Кварто квартет“.

Водещите солисти на оперите в Бургас и Варна заедно с техните оркестри ще задоволят нестихващия интерес на фестивалната публика към вокалното изкуство. „Дни на класиката в Балчик“ ще завършат в първия ден на месец август с бляскава оперна гала на Държавна опера Варна под диригентската палка на Григор Паликаров.

Организатор на събитието е фондация „Академия класика“, а Община Балчик осигурява финансовия ресурс на традиционната за Белия град културна проява.

Всички събития ще бъдат излъчвани на живо в страницата на фестивала.

Вижте още

Опазване на горските съкровища: Устойчив метод за гасене на огъня

Изиджет ще свърже Варна с Лондон и Берлин през лятото

admin

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

admin

Напишете коментар