Invest Build Media
Туризъм и Екология

Най- големият потънал самолет в света стана атракция и е обект на много посещения

След като е летял в небето в продължение на 36 години, товарен самолет дълбоко във водите на Западна Турция сега очаква любители на гмуркането от цял свят, съобщава „Hurriyet Daily News“.

Товарният самолет Airbus A300, със своите 54 метра от носа до опашката и 44-метрово разстояние между крилата, се превърна в най-голeмия потънал самолет в света през 2016 г. край егейското крайбрежие в района на Кушадасъ в егейската провинция Айдън в Турция.ь

Въпреки че всички части на въздухоплавателното средство, включително фюзелажа, все още са в първоначалното си състояние, риби от много видове сега се шмугват във вътрешността му.

Инструкторът по гмуркане Такмак Саракоглу заяви, че потъването на самолета е засилило водолазния туризъм в региона. Той подчерта, че професионални водолази от различни страни са идвали да видят останките в миналото, но сега има само нови местни туристи поради новият коронавирус. Саракоглу подчерта, че в района не е имало гмуркачи преди самолетът да е потопен в морето.

Тъй като много морски видове обитават морското дъно около самолета, мястото се е превърнало в незаменима дестинация за водолази и за подводни фотографи.

Вижте още

Повече от 1 млрд. души летели с нискотарифни компании през 2016 г.

admin

Екотуризмът в Европа нараства с 20 на сто

admin

Правилата за почивка в Гърция

leni

Напишете коментар