Invest Build Media
Туризъм

От Гърция ще изискват отрицателен PCR тест от влизащите от България

,,Катимерини“ предаде, че всички влизащи в Гърция, от границата с България, ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус. Решението е взето след рязък ръст на заразените в редица балкански държави.

Мярката ще влезе в сила от 14 юли. Тестът трябва да е направен не повече от 72 часа преди пристигането на границата, цитира изданието говорителя на правителството Стелиос Пецас.

Малко по-късно, гръцкото посолство в София съобщи в имейл до медиите, че „всички влизащи в Гърция“ са длъжни да показват „на гръцките компетентни власти отрицателен резултат от молекуларния PCR тест за COVID-19“ от 6 ч. сутринта на 14 юли.

„Влизането на пътуващите и на техните коли в Гърция ще бъде възможна, засега, само през ГКПП Кулата-Промахон. Остава в сила специалният режим за всички, които принадлежат към категорията на пътуващите по съществени причини (essential travellers).“

Подчертава се, че остава в сила задължението за попълването на формуляра за локализиране на пътници (PLF). Полълвенто на формуляра става чрез специалното приложение на адрес travel.gov.gr, поне 24 часа преди влизането.

Вижте още

Скоро няма да има директна самолетна линия между България и САЩ

ivan

И в Рим печелят от нерегламентирани квартири за туристи

admin

Едни от най-добрите плажове в България

leni

Напишете коментар