Invest Build Media
Туризъм

Стартира новата директна авиолиния между София и Любляна

На летище София вчера пристигна президентът на Словения Борут Пахор с първия полет на новооткритата директна авиолиния между София и Любляна. На правителствения ВИП държавният глава на Словения бе посрещнат със символична церемония.

С редовната линия от София до Любляна влезе в сила и лятното разписание на Летище София. Полетите от Любляна до София ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя от авиокомпания „Адриа Еъруейс“ и ще са с продължителност от 1,20-1,30 часа, съобщи пред журналисти българският посланик в Словения. В отговор на въпрос той уточни, че полетите ще бъдат целогодишни с вероятност през летния сезон броят им да се увеличи.

Директната линия от Любляна до София е много голяма стъпка за двете страни, защото ще увеличи значително както туристическия, така и икономическия обмен между двете страни. Това, че Словения е разположена близо до Адриатическото крайбрежие – на 1 час път от Триест (Североизточна Италия) и от Хърватия – това дава още много нови възможности, коментира посланик Абаджиев.

Цената на билета ще варира в зависимост от това кога се купува. „Адриа Еъруейс“ не е нискотарифен превозвач, а частна компания и национален авиопревозвач на Словения, собственост на германска фирма, обясни в отговор на въпрос посланик Абаджиев. Във всички случаи обаче цената на билета ще бъде много по-ниска от сегашната, защото няма да се налага смяната на много авикомпании до Любляна, каза той. Димитър Абаджиев предположи, че тя ще варира в порядъка от 100 до 200 евро за двупосочен билет.

Вижте още

Според министър Ангелкова се задава по-добър летен сезон

leni

По-малко британци запазили летни почивки в страни от ЕС тази година

ivan

Скритото съкровище под улиците на Москва

leni

Напишете коментар