Invest Build Media
Туризъм и Екология

Предимно българи и румънци ли са туристите по Черноморието?

По данни, близо 50% от хотелите на ,,Златни пясъци“ посрещат своите гости, които са предимно от Румъния. През последните дни се увеличили и посещенията от Германия и Полша.

„От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента“, коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта. Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

Хотелиери казват, че в началото е имало много анулирани резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли. В „Слънчев бряг“ са отворили около 40 хотела.

По- голямата част от почиващите по Черноморието са именно румънци и българи, като все още е трудно да се прецени дали северното или южното черноморие е по- предпочитано за спокойна почивка.

„Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирусa, водата е чиста. Така че имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

Вижте още

Над 25 000 проверки ще извършат данъчните това лято по Черноморието

ivan

Авиокомпаниите търсят начини за стимулиране на пътуванията

leni

ЕС няма да отвори границите си за Русия поне до средата на август

viktoria

Напишете коментар