Invest Build Media
Туризъм и Екология

Предимно българи и румънци ли са туристите по Черноморието?

По данни, близо 50% от хотелите на ,,Златни пясъци“ посрещат своите гости, които са предимно от Румъния. През последните дни се увеличили и посещенията от Германия и Полша.

„От около десетина дни резервациите се раздвижиха и заетостта ни е средно около 50%. Основно пакетите, които в момента се продават са: четвъртък, петък, събота и неделя. Румънците, които идват при нас, гледат времето и си правят резервации в последната минута. Има анулации, но те са незначителни в момента“, коментира пред БНТ Яница Константинова, управител на хотел в курорта. Надява се сезонът да бъде добър, макар и да не достигнат миналогодишната заетост.

Хотелиери казват, че в началото е имало много анулирани резервации, но сега са обнадеждени, защото пък имало бум на резервации за края на юли. В „Слънчев бряг“ са отворили около 40 хотела.

По- голямата част от почиващите по Черноморието са именно румънци и българи, като все още е трудно да се прецени дали северното или южното черноморие е по- предпочитано за спокойна почивка.

„Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирусa, водата е чиста. Така че имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

Вижте още

Хакери удариха авиокомпания, откраднаха данните на 9 млн. души

leni

Рекламираме България като дестинация на билбордове в Америка

ivan

Светва коледната елха в Пловдив на 1 декември

Напишете коментар