Invest Build Media
Туризъм и Екология

С 250 млн. долара Airbnb ще компенсира наемодателите

Компанията за краткосрочно наемане на жилища Airbnb обяви, че ще отпусне 250 милиона долара на наемодателите, използващи нейната платформа, за да смекчи ефекта от отменените резервации заради коронавируса, съобщава Франс прес.

Преди няколко седмици платформата реши едностранно да обезщети изцяло потребителите, отменили резервациите си заради забраната за пътувания и наредбите за социална изолация. Някои наемодатели приеха много зле тази мярка, която за тях означава големи пропуснати печалби.

Ръководителят и съосновател на компанията Брайън Чески изтъкна, че това не е търговско решение, а решение, свързано с общественото здраве. Във видеопослание от дома си той изрази съжаление, че наемодателите не са били консултирани предварително, както се прави между партньори.

Airbnb ще плати на даващите под наем 25 процента от сумата, която е трябвало да получат за всяка резервация, отменена заради коронавируса между 14 март и 31 май. От своя страна пътуващите, отменили резервацията си, могат да поискат пълно възстановяване на сумата или ваучер.

Компанията е създала и спомагателен фонд от 10 милиона долара за своите „супер-наемодатели“ (тези с най-висок рейтинг), които срещат трудности да изплащат заеми или наеми заради отражението на здравната криза върху туризма.

Ще бъде прибавена и функция, позволяваща на потребителите да изпращат дарения.

Вижте още

Хакери удариха авиокомпания, откраднаха данните на 9 млн. души

leni

Нов случай на морска почивка превърната в кошмар: Жертви на измамата с квартири фантоми

А. Стойковa

Столични общинари настояват за развитие на Витоша като място за ски туризъм

ivan

Напишете коментар