Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

800 млн. долара дарява от Google за борбата с COVID-19

Google ще дари над 800 млн. долара в подкрепа на компании, организации и здравни работници като част от реакцията си на пандемията от коронавирус. По-голяма част от тази сума ще бъде под формата на безплатна реклама.

От технологичната компания обявиха, че ще предоставят на Световната здравна организация и на световни държавни агенции общо 250 млн. долара под формата на реклами, за да споделят информация за това как хората да се борят с разпространението на вируса, заяви главният изпълнителен директор Сундар Пичай.

Други 340 млн. долара под формата на реклами от Google ще бъдат предоставени на малки и средни предприятия чийто акаунти са били активни в последната година, заяви Пичай.

Gоogle е една от няколкото технологични компании, които използват част от огромните си финансови и технически ресурси в борбата с глобалната пандемия. Вчера Apple пусна уебсайт и приложение с iOS, което позволява на потребителите са се проверяват за симптоми от коронавирус. Това се случва дни след като компанията обяви, че ще дари над 10 милиона респираторни маски в САЩ и Европа.

Подобно на Google, Facebook също предложи безплатна реклама на СЗО и на други институции в световен мащаб за предоставяне на информация относно коронавируса. От СЗО обаче досега все още не са пускали реклама в Facebook.

Технологичния компании в други страни също се включват в борбата с вируса в САЩ, където броят на потвърдените случаи вече е най-високият в света. Японският конгломерат SoftBank и китайския технологичен гигант Alibaba обещаха да дарят по около 1 млн. маски на здравните работници в САЩ.

Освен рекламните си инициативи, Google организира инвестиционен фонд на стойност 200 млн. долара в помощ на малкия бизнес за достъпването на капитали.

Google също така си сътрудничи с един от своите доставчици Magid Glove & Safety за производството на до 3 млн. маски в идните седмици, които ще бъдат дарени.

Вижте още

Кметът на Аматриче обеща дървени къщи на пострадалите от земетресението

admin

Омбудсманът заподозря картел при розоварите, пита антимонополната комисия

ivan

Перуанско семейство купи 8 апартамента в Ню Йорк

leni

Напишете коментар