Invest Build Media
Туризъм и Екология

Барселона намали разрешения брой за посетители на плажовете

Властите в Барселона заявиха, че е решено да се намали броят на хората, които е разрешено да посещават плажовете в града. От 38 000 човека, са решили да ги намалят на 32 000.

Причината за вземането на това решение са огромните тълпи от хора, които се появиха през уикенда по плажовете в Барселона въпреки призива на местните власти всички да останат по домовете си, за да се предотврати втора вълна от коронавируса.

Барселона, вторият по големина град в Испания и една от най-посещаваните дестинации в Европа, обикновено има около 40 000 души на десетте си плажа по това време на годината, заяви говорител на града, цитиран от Reuters.

Градът е огнището, където продължават да се регистрират най-много случаи на коронавирус след края на извънредното положение в страната, преди месец. Това накара местните власти да наложат редица ограничения с цел прекратяване на разпространението на заразата. Сред мерките, които бяха предприети е повторното затваряне на кината, нощните клубове и фитнес залите в Барселона.

Испания беше една от най-тежко засегнатите страни в Европа с повече от 28 000 смъртни случая от коронавирус. До скоро се смяташе, че държавата е оставила най-лошото „зад гърба си“, но близо 200 нови клъстера се появиха, главно в Каталуния, което накара властите да наложат повторни ограничения.

В петък каталунските власти призоваха хората да напускат домовете си само по основателни причини и забраниха събиранията на повече от десет души на едно място.

Властите създадоха пропусквателни пунктове на плажовете в Барселона, засилиха присъствието на полицията и инсталираха 18 видео датчика, които определят пространството, което е необходимо между плажуващите, за да има нужната социална дистанция. Когато 80% от капацитета на плажа е запълнен, хората спират да бъдат допускани и се пренасочват към някой от другите плажове.

Вижте още

На 1 и 2 декември се провежда шесто издание на Балкански ракиен фест в НДК

ivan

Най-старият град в Русия – Дербент

leni

Над 400 млн. евро са приходите от международен туризъм за първите 3 месеца на 2011 г.

ivan

Напишете коментар