Invest Build Media
Инвестиции

НАП установили, че всеки десети търговец у нас е нарушител

Статистиката на проверките на НАП показва, че всеки десети търговец е нарушител. Колкото се увеличават проверките, толкова повече нарушения се откриват, каза във времето за парламентарен контрол министърът на финансите Владислав Горанов. Той отговори на въпрос на народния представител Радослав Стойчев  относно проверки на НАП.

От 2 януари до 15 март НАП е направила 3544 проверки в търговски обекти и хотели в зимните курорти. Сред тях са 290 наблюдения на обекти с продължителност от 2 до 8 часа и 135 съвместни проверки с МВР. При тях са установени 373 нарушения на данъчно законодателство – най-вече разлика в касовата наличност, неиздаване на касов бон и липса на фискално устройство. След тези проверки са запечатани 236 обекта.

Информация за глобите и санкциите още не може да се даде, защото има административни процедури, каза Горанов. Запечатването на обектите и качването им в регистър дава резултати и се надявам скоро да докладваме нарушения под десет процента, допълни финансовият министър.

Вижте още

Евросъюзът финансира строителството на нов електропровод в България

admin

Международна компания ще инвестира 100 млн. евро в имоти в България

leni

Еврото навърши 20 години

ivan

Напишете коментар