Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Мъск обяви, че „Тесла“ ще има напълно автономни коли до края на годината

Илон Мъск заяви, че автомобилният производител ,,Тесла“ ще може да направи колите си напълно автономни до края на тази година.

,,Много близо сме до постигането на основните критерии на автономност (ниво 5), която не изисква никакво участие на водача“‘, каза той.

Сегашният автопилот на „Тесла“, ниво 2, изисква водачът да бъде нащрек и готов да действа, с ръце на волана. Но бъдеща актуализация на софтуера може да активира автономия на пето ниво в автомобилите – без да има нужда от нов хардуер, каза Мъск.

„Изключително съм уверен, че ниво 5 или по същество „пълна автономия“ ще се случи и мисля, че ще се случи много бързо“, каза Мъск по време на видеосъобщение при откриването на годишната Световна конференция за изкуствен интелект (WAIC) в Шанхай, предаде „Ройтерс“.

Автопроизводителите и технологичните компании, включително „Алфабет“ и „Юбър“, инвестират милиарди в индустрията за автономно шофиране. Запознати с индустрията обаче заявиха, че ще отнеме време технологията да бъде подготвена и обществеността да се довери напълно на автономните превозни средства.

„Тесла“ също разработва нови системи за охлаждане, за да даде възможност за използването на по-модерни компютри в автомобилите, каза Мъск.

Данни на индустрията показват, че Tesla е продала близо 15 хил. произведени в Китай седана Model 3 миналия месец.

Tesla се превърна в най-високо оценения автомобилен производител, след като акциите й достигнаха рекорден връх, а пазарната капитализация надмина тази на предходния лидер Toyota Motors Corp.

Вижте още

Илон Мъск поставя първият чип в човешкия мозък

Брюксел ни отряза над 7 млн. евро от рибарската програма

ivan

370% ръст в груповите обаждания отчита Viber

leni

Напишете коментар