Invest Build Media
Строителство

Спират строителството на сгради от „Нове Хоумс“ АД

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) и главния архитект на София да извършат незабавна проверка на законността на реализирано строителството в комплекс „Нове Хоумс“ на жилищни сгради с цел продажба на адрес: бул. „Цар Борис III“ № 126, предаде dariknews.bg.

В хода на проверката от ДНСК са установили, че не са изпълнени специалните изискванията на приложение 2 към чл. 81 от Наредба №7/22.12.2003г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, тъй като в инвестиционния проект по част „Архитектура“ жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях, определено в приложенията.

Въз основа на направените констатации, ДНСК предприема действия по провеждане на процедури по спиране и забрана ползването на част от строежа, на основание чл. 224, ал. 1, т. 7, като е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. „Славия“ – София.

Предстои издаване и на мотивирана заповед. Актът е връчен на 14 юли, за което ВАП е уведомена от ДНСК.

Вижте още

Българските строители ще партнират на европредседателството ни

ivan

Инспекцията по труда хванала 18 610 нарушения на строителни обекти тази година

ivan

Ремонтират софийския бул. Христофор Колумб

ivan

Напишете коментар