Invest Build Media
Имоти и строителство

Спират строителството на сгради от „Нове Хоумс“ АД

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) и главния архитект на София да извършат незабавна проверка на законността на реализирано строителството в комплекс „Нове Хоумс“ на жилищни сгради с цел продажба на адрес: бул. „Цар Борис III“ № 126, предаде dariknews.bg.

В хода на проверката от ДНСК са установили, че не са изпълнени специалните изискванията на приложение 2 към чл. 81 от Наредба №7/22.12.2003г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, тъй като в инвестиционния проект по част „Архитектура“ жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях, определено в приложенията.

Въз основа на направените констатации, ДНСК предприема действия по провеждане на процедури по спиране и забрана ползването на част от строежа, на основание чл. 224, ал. 1, т. 7, като е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. „Славия“ – София.

Предстои издаване и на мотивирана заповед. Актът е връчен на 14 юли, за което ВАП е уведомена от ДНСК.

Вижте още

Трима кандидати искат да строят в София тех парк

ivan

Подписахме за изграждането на железопътна връзка между София и Скопие

ivan

АПИ ще стартира строителни търгове за над 3,5 млрд. лв. през 2018 г.

ivan

Напишете коментар