Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Жената, която създаде бранд за милиарди, с 500 долара начален капитал

Жената, която създава империя, започвайки от нулата.

Да превърнеш хобито си в бизнес с начален капитал от едва 500 долара. А няколко години след това да управляваш бранд, оценяван на 1 милиард долара. Това е нещо, което Кендра Скот знае как да направи.

През 2002 година тя решава да създаде нещо свое. За целта си създава офис в една от свободните стаи в дома ѝ Остин, Тексас, три месеца след като ражда първото си дете.

„Всеки може да превърне някоя странична дейност в силен източник на доходи. Необходимо е само да се отдаде на страстта си към това занимание и да гарантира отлично обслужване на клиентите си“, споделя тя пред CNBC.

Всъщност първоначално тя се води от необходимостта да изкарва допълнително пари, докато отглежда детето си. Тя изработва вдъхновени от нея бижута.

Първоначално тя успява да изгради локална база от клиенти, като сама разнася бижутата си до техните магазини, където те ги продават. В последствие обаче нейната работа е забелязана от марки, като Nordstrom Bloomingdale“s, които започват да си партнират със Скот и да предлагат нейни продукти.

Снимка 488505

Източник: https://www.kendrascott.com

По време на финансовата криза тя почти фалира и е напът да затвори компанията си. Възстановява активността си бързо след това и през 2010 година едноименния бранд – Kendra Scott.

Истинската възможност за „изстрелване“ в корпоративния свят идва за нея през 2016 година. Тогава компанията Berskhire Partners, която е част от империята на инвеститора Уорън Бъфет Berkshire Hathaway купува миноритарен дял от фирмата ѝ.

Към края на 2019 година брандът, създаден от Кендра, има 102 собствени магазина, както и онлайн магазин. За нея работят над 2000 служители, като 95% от тях са жени.

След това вложение оценката на компанията на Кендра минава 1 милиард долара, показват данни на Wall Street Journal.

Според нея тайната на успеха се крие в една ключова фраза: „Прави нещо, което ти харесва и е твоя страст. След това границата е само небето“.

източник: money.bg

Вижте още

За нормален живот на четиричленно домакинство са необходими 2361,28 лв. месечно

ivan

Тристранният съвет отказа социални предложения на БСП

ivan

България напредва към еврозоната според ЕЦБ

leni

Напишете коментар