Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

„Влакът на бъдещето“ в Париж, който ще смае целия свят през 2024г.

Как изглежда той?

Високоскоростният влак от следващо поколение ще бъде в експлоатация във Франция за Олимпийските игри през 2024 г. в Париж, потвърди френския железопътен оператор SNCF.

Озаглавен „Влакът на бъдещето“, първият от новите влакове TGV „M“ ще изскочи от производствената линия през зимата на 2023 г., според Ален Кракович, управляващ директор на SNCF Voyages.

Очаква се новопроектираните високоскоростни влакове да бъдат в експлоатация до юни 2024 г., съобщава Евронюз.

“Това е влак, който ще бъде пуснат за Олимпийските игри”, каза Кракович.

Екологичен, просторен, модерен и по-евтин за пътуване от предишните поколения, надеждите са, че най-новият TGV, проектиран от френския производител „Alstom“, ще извърши революция в пътуването с железопътен транспорт.

През юли 2018 г. SNCF поръча 100 от влаковете от следващо поколение, известни като Avelia Horizon. В търсене на устойчивост, влаковете, които първо ще бъдат изработени в завода на „Alstom“ в Ла Рошел, преди да бъдат изцяло сглобени в Белфорт, ще бъдат направени от 97% рециклиран материал. Транспортните средства са оценени откъм екологичността си, като са конструирани така, че да се намалят емисиите на CO2 с 32%, консумацията на енергия с 20% и разходите за поддръжка с 30%.

Новите дизайнерски разработки включват концептуално пространство със седалки на две нива и телевизионни екрани. Пътниците ще могат да поръчват също освежаващи напитки от местата си от съществуващия футуристичен бар.

TGV “M” е проектиран също така че да позволява на пътници в инвалидни колички да се качват и слизат самостоятелно без помощ от персонала, благодарение на вградена повдигаща платформа. Тоалетните също са разработени така, че да позволят повишена мобилност, добави Кракович.

Новите влакове ще приемат 740 пътници, 20% повече от сегашните, които са в движение.

Вижте още

Премиерът откри нов завод за авиочасти край Пловдив

ivan

Засилва се инвестиционният интерес към имоти и терени в Кавала и на о-в Тасос

ivan

Част от куриозно разположените близо 500 пътни знака в две села, ще бъдат демонтирани, след запитване от „Възраждане“ към министър

Напишете коментар