Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

За продан: остров за 17 млн. долара

Перфектното решение за бягство от коронавируса.

На пазара вече се предлага напълно обслужван частен остров от южния Голям бариерен риф в Австралия – точно навреме за онези, които търсят място за изолация по време на пандемията C0VID-19.

Тиквеният остров , разположен на 14 километра или 30 минути с лодка край бреговете на Куинсланд, върви с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди и самостоятелен курорт с възобновяеми енергийни източници.

В момента островът е собственост на Уейн и Лорт Румбъл, чрез тяхната компания Sojourn Retreats.

“Това е идеалното място за прекарване на блокирането по време на пандемията”, казва двойката пред Си Ен Ен Трамвъл чрез имейл.

“Усамотено е, частно и въпреки това имате пълна свобода да се движите, да сте навън … децата ни играеха на детската площадка, на плажа и животът просто беше съвсем нормален, докато не включихме новините.”

Той е регистриран на пазара за 25 милиона австралийски долара (17 милиона щатски долара).

Първият австралийски остров „повече от въглеродно неутрален“ – компенсиращ 150% от годишните си емисии на парникови газове – и един от най-стабилни хотели в страната, Тиквеният остров разполага с пет самостоятелни плажни къщички, в които спят до 34 гости.

Преди 1961 г. островът е бил ферма за стриди, която е принадлежала на човек на име Снайгър Финдли.

“(Двойката) Роджър и Мерл Мейсън се влюбили в Тиквения остров, но Снайгър не искаше да го продаде. Така че, когато Роджър предизвика Снайгер за игра на покер, той каза, че ако той спечели, Снайгър, ще трябва да продададе острова на Роджър. Роджър спечели и купи острова за 60 паунда”, казват Румбълс.

Фамилията Румбъл купува острова през 2003 г. за 1,31 милиона австралийски долара./БГНЕС

Вижте още

В София се търсят повече офиси отколкото се предлагат

ivan

55% от българите вярват в ЕС, но само 20% подкрепят еврото

ivan

Васил Грудев е новият шеф на Държавен фонд „Земеделие“

ivan

Напишете коментар