Invest Build Media
Туризъм и Екология

Най-опасните и странни храни по света

Бихте ли опитали някои от тях на следващото си пътуване?

Повечето страни по света имат свои собствени странни деликатеси, като някои са доста отблъскващи. Има и такива, които са доста опасни и могат да доведат до смърт, ако не са приготвени както трябва.

Вижте няколко странни и опасни храни:

Лютфиск

Лютфиск е традиционно ястие за скандинавските страни. Този деликатес се прави от стара риба и луга и означава буквално „лугава риба“. Скандинавците използват сода каустик за обработката на рибата.

Ако не се сготви по стандартните процедури тя може да се окаже отровна.

гъсеници
Thinkstock/Getty Images

Мопане

Гъсениците Мопане се използват за ядене в южните части на Африка. Обикновено жените и децата събират тлъстите ларви. Гъсениците се варят в солена вода, после се сушат на слънце.

Апинг- пържена тарантула

Пържените тарантули са много популярен деликетес в Камбоджа.

Това е напълно безопасно блюдо, което няма как да навреди на здравето ви, освен ако не е сготвено отдавна и не е преседяло дълго на топло.

тарантула
Thinkstock/Getty Images

Фугу-риба балон

Рибата Фугу е известна още с името риба балон, защото при опасност приема кръгла форма, за да уплаши врага си. Кожата и вътрешните й органи съдържат изключително силна отрова, която е смъртоносна. Въпреки че е сред най-отровните риби в света, от Фугу се приготвя и е едно от най-прочутите ястия в японската кухня.

риба фугу
Thinkstock/Getty Images

Пенис на як

Това ястие е известно още като „пламък на желанието“. Деликатесът се сервира в изисканите ресторанти в Пекин. Въпреки че изглежда доста странно на вид, а сигурно и на вкус, повечето китайци вярват, че ястието е много полезно за здравето. Обикновено то се сервира с гарнитура от спанак.

Вижте още

10 реновирани автобуса ще качват столичани на Витоша

ivan

Кабинетът разчита на ваксините за рестарт на туризма

Бивш бежански лагер, превърнат в цветно туристическо селище

leni

Напишете коментар