Invest Build Media
Туризъм и Екология

Около 600 000 туристи почиват в Хърватия

Според проучвания, в момента в Хърватия почиват около 600 000 туристи.

При някои градове пък е отчетена заетост от 60% от постигнатото ниво през същия период на миналата година, съобщи croatiaweek.com.

По-голямата част от посетителите са чужденци. ,,Хърватия е безопасна дестинация, независимо от случващото се”, коментира министърът на туризма Гари Капели след заседание на Националния съвет за туризъм (HTZ).

За сравнение, Гърция днес разполага с едва 7% от туристическия оборот, който е имала по същото време през 2019 г. През юли в Хърватия оборотът е наполовина на миналогодишния.

Ресорният министър допълни, че в Истрия и Приморие-Горски Котар са регистрирани 60 на сто от пристиганията през 2019 г. По думите му персоналът, зает в сектора, е подготвен добре за работа в настоящата епидемиологична ситуация. В момента 75% от морската харта е в експлоатация, през август обаче всички места ще заработят с пълен капацитет.

Капели подчерта, че броят на местните туристи е спаднал само с 13% и че повечето континентални дестинации продължават да се посещават от над 60 на сто от миналогодишните летовници. Цените на туристическите услуги пък са паднали със средно от 10 до 30 %.

Вижте още

Може ли да се заразим с коронавирус при самолетен полет?

viktoria

Причините за замърсяването на въздуха в София: Разглеждане на факторите зад мръсната атмосфера

С локомотив във времето: БДЖ организира уникално парно пътуване

Напишете коментар