Invest Build Media
Туризъм и Екология

Четири съвета за невероятна почивка

Как да превърнем почивката си в една прекрасно изживяване…?

Ежедневието ни е предизвикателно. Често ни се налага да жонглираме с различни задачи и да закъсняваме. Стресът се е превърнал в синоним на 21-ви век. Но вместо да се вглъбяваме в проблемите, би било най-добре да потърсим начини да се справим не само със стреса, но и да си доставим уникално удоволствие.

Има много начини да забравим за сивите дни и всеки от нас открива щастието в различни дейности. От dama.bg представят техните 4 страхотни съвета за идеална почивка:

Силата на природата

Има ли нещо по-отпускащо от песента на птиците и красотата на природата? Това е мястото, където можем наистина да се отпуснем, да забравим за всички проблеми и просто да се слеем с обкръжаващата ни атмосфера. А знаете ли, че дори само 20 минути разходка по избрана еко пътека може намали значително съдържанието на кортизол (хормонът на стреса) в кръвта? Ето защо учените ни съветват да отделяме поне по 20 минути 2 пъти седмично, за да се справим с напрежението, на което сме подложени всеки ден.

Физическо натоварване

Всеки един от нас знае отлично, че психическото натоварване намалява, когато подлагаме тялото си на изпитание. Ето защо е най-добре да забравим за заседналия начин на живот и да се съсредоточим върху упражнения във фитнес залата. Разбира се, не е необходимо да отделяме прекалено много време, но дори редовните и леки тренировки могат да сътворят чудеса не само с тялото, но и с ума ни.

Да се потопим в историята

Страната ни помни славни моменти, които карат кожата ни да настръхва. Всеки път, когато посещаваме исторически забележителности, усещаме прилив на гордост, че сме българи. Това е и причината все повече хора да отделят свободно време, за да се запознаят с различни исторически забележителности.

Удоволствие за тялото и сетивата

Постоянното седене пред монитора със сигурност не е от полза за никого. Колко пъти сте си казвали, че се нуждаете от наистина хубав масаж, който да даде на тялото ви облекчението, от което се нуждае? Истината е, че няма причина да не си подарим ден, изпълнен с глезене и приятни преживявания. Независимо дали ще изберем класически масаж, или пък ще заложим на източни техники, тялото и умът ни ще ни бъдат благодарни. А най-добре е да комбинираме физическата активност, като например плуване, с отпускащо преживяване.

Вижте още

Лошото време изненада автобусните превозвачи след края на сезона

Почиващите в Турция трябва да са с маска и на плажа

viktoria

Все повече българи са с отнети шофьорски книжки в Румъния

admin

Напишете коментар