Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Кои са най- ароматните стайни растения?

Домът винаги е по- уютен, когато е аранжиран с подходящите за вкуса на собственика цветя. Днес ще ви представим някои ароматни предложения, които могат да освежат всеки дом.

1. Ароматно мушкато – може да излъчва аромат на ананас, ябълка, лимон, портокал, роза, мента, джинджифил. Благодарение на това си свойство ароматното мушкато често се използва в кулинарията като подправка в различни сладкиши. Може да се отглежда вътре в дома или на балкона. Чувства се добре на слънчево място, защитено от течения. През зимата в помещението трябва да има достатъчно светлина и температурата не трябва да пада под нула градуса.

2. Сладък дафинов лист – това е бавно растящ храст, който може да достигне размерите на малко дръвче. Излъчва силен билков аромат. Листата му се използват като подправка в кухнята. Не изисква много грижи. Чувства се добре на светло и топло, но не горещо място с умерена влажност на въздуха. Презимува в прохладно помещение с температура 5 – 10 градуса.

3. Евкалипт – има богат аромат и всеизвестни лечебни свойства. За да го отглеждате у дома, изберете му слънчево място, защитено от течения. Поливайте го умерено. За освежаване на въздуха вкъщи капнете няколко капки масло от евкалипт в купичка с гореща вода.

4. Гардения – това е красиво и ароматно, но и доста капризно, растение. Притежава силен аромат, който някои хора намират за твърде натрапчив. Вкъщи се нуждае от слънчево място с висока влажност на въздуха.

5. Арабски жасмин – представлява пълзящо растение, цъфти в нежни бели цветчета. Ако получава достатъчно светлина и топлина може да цъфти през всички сезони. Нуждае се от висока влажност на въздуха и трябва да се пази от течения.

6. Бегония „чайна роза ” – има притятен аромат и красиви розови цветчета. Чайната роза не изисква много грижи. Има нужда от светло помещение. Високата температура и влажност на въздуха подсилват аромата на растението.

7. Кубински риган – това е растение с пикантен аромат. Листата му се използват като подправка. Отглежда се на светло и топло място.

8. Плумерия – представлява тропическо дръвче с приятен аромат. Цъфти в жълти, оранжеви, розови, червени или шарени цветове. Изисква светло и топло място. През пролетта и лятото се полива обилно, а през есента и зимата по – пестеливо. През лятото може да се отглежда и на вън.

Вижте още

Клементинумът в Прага е най-красивата библиотека в света

ivan

Градските подземия и тайните, които крият

leni

Обсъждат архитектурното и екологичното развитие на София

ivan

Напишете коментар