Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Землянка на остров Серифос, Гърция (СНИМКИ)

Тази къща под земята се намира на малко уединено скалисто заливче на остров Серифос. Тя е решение на необходимостта от създаване на защитен заслон на място с чудесна гледка, но и в същото време открито изложено на силни северни ветрове място.

Архитектите правят триизмерна „шахматна дъска“ от твърди тела и кухини, които приютяват и в същото време изолират жилищните помещения. За разлика от здравите каменни стени, напречните фасади са леки, изработени от стъкло и могат да се отварят по цялата им дължина. Предната част е напълно отворена към източното изложение, докато задните прозорци рамкират закрити градини, подобрявайки въздушния поток и пропускайки светлина в жилището. 

Серифос е един от по-малките Цикладски острови, с почти кръгла форма и площ от 75 кв. километра. Намира се между Китнос и Сифнос, с предимно скалист релеф, но на много от плажовете има дървета, растящи директно върху плажа, тъй като на острова има питейна вода. Свързан е с фериботи до Пирея и останалите острови от групата.

Вижте още

Столичната община пуска нови електронни услуги за граждани

ivan

Малки спални, в които има място за всичко

leni

Докато турците затъват финансово, Ердоган си строи пищни палати

galia

Напишете коментар