Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Отбелязваме Световния ден на усмивката

Рекламният дизайнер от Устър, щата Масачузетс, Харви Бол е създал през 1963 г. усмихнатото личице, без да подозира, че то ще се превърне в един от най-разпознаваемите по света символи на доброто настроение и веселието. След време учредява Световен ден на усмивката, който се чества днес.

С течение на годините Харви Бол започнал да се притеснява от прекалената комерсиализация на символа, която заплашвала да погълне първоначалното му значение и цел. Тогава му хрумнала идеята за Световния ден на усмивката – ден, в който всеки от нас да се усмихва и да прави повече добри дела. Бол обявил първия петък от октомври всяка година за ден, в който усмивката не признава политика, география и религия и обединява всички добри хора по света. Първото честване е през 1999 г. и Световният ден на усмивката се празнува по цялото земно кълбо и след смъртта на създателя си през 2001 г.

Денят на усмивката подтиква хора на всякакви възрасти да проявят креативност в отбелязването на празника. Най-голямото усмихнато личице, образувано от хора, пускане на балони с оптимистични послания, рисуване с тебешир по уличния асфалт, състезание по хапване на пай, посещения на болници и старчески домове, дежурства в най-близката безплатна кухня, раздаване на сертификати за усмивка – възможностите са безброй.

Единственото задължително нещо в Световния ден на усмивката е да накара възможно най-много хора да се усмихнат и да бъдат добри.

Вижте още

„Мини България“ показват на открито във Велико Търново

ivan

За сграда и градски бъг на годината гласуваме до 31 януари

admin

Тенденции в интериорния дизайн за 2020г.

leni

Напишете коментар