Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

300 млн. евро искат за историческа вила на Лазурния бряг

Вила, която се намира между Монако и Ница, се продава за 300 млн. eвро и може да се окаже най-скъпият имот в света, който в момента е на пазара. Les Cedres се намира на полуостров Сен Жан Кап Фера на Лазурния бряг и през януари бе закупена от италианския гигант за производство на алкохол „Кампари“.

Сега обаче компанията е решила да се освободи от изумителния имот, защото смята, че е актив, който не се вписва в профила й. За обявената сума вече има интерес от Северна Америка и Близкия Изток.

Планира се италианците да запазят 80 милиона евро от продажбата, а останалите пари да бъдат изплатени на акционерите на „Гран Марние“ – по около 8000 евро за акция. Именно „Гран Марние“ притежаваше имението в продължение на 92 години, преди да го продаде на „Кампари“.

На територията му освен сградите, има разкошни градини и 25 отопляеми оранжерии, както и винарна. Вилата е построена през 1830 година и през 1904-та е купена от белгийския крал Леополд II за негова лятна резиденция 16 години по-късно става собственост на Александър Марние Лапостол, създател на марката коняк „Гран Марние“.

През 2012-а Сен Жан Кап Фера е обявен за второто място в света с най-скъпи имоти след Монако. Къщи на полуострова имат руски олигарси и други милиардери, включително съоснователят на „Майкрософт“ Пол Алън.

les-cedres-01 les-cedres-02 les-cedres-03 les-cedres-04 les-cedres-05

Вижте още

Сграда от архитекта Гауди в Барселона отваря врати за посетители

ivan

Най-големият музей в Южна Африка е бил някога силоз за зърно (СНИМКИ)

Agressia показа облеклата на олимпийците ни за Рио 2016

admin

Напишете коментар