Invest Build Media
Туризъм и Екология

Отвориха имението на Принс за посетители

Имението на Принс „Пейсли парк“ отвори врати за пръв път в четвъртък, съобщи АФП. Преди местните власти да обмислят евентуалното му откриване за непрестанни посещения, музеят ще бъде отворен за три дни през октомври – 6, 8 и 14.

Първите почитатели на поп иконата пристигнаха в 8:30 ч. с автобус, за да се впуснат в обиколката на комплекса, простиращ се на над 5 декара. Те успяха да разгледат звукозаписното студио на певеца, където са се родили едни от най-големите му хитове, както и хиляди предмети от личните му архиви, включително прословутия му сценичен гардероб, наградите му, музикалните му инструменти, редки аудио и видеозаписи, автомобилите и мотоциклетите му.

„Няколко пъти съм ходила в „Грейсланд“, но „Пейсли парк“ е много повече“, каза седемдесет и седем годишната Филис Джаксън на излизане от имението. „Личи си, че Принс е обмислял да го превърне в музей още преди смъртта си, вътре има толкова много неща“, допълни тя.

Иконата на поп музиката се установи в „Пейсли парк“ в Чанхасън в района на Минеаполис, Минесота, през 1987 г. Принс почина на 57-годишна възраст на 21 април в имението си. Причината за смъртта му е свръхдоза от силното опиоидно обезболяващо фентанил.

prince-paisley-park-visitors-01

Вижте още

Един красив град само на 43 км. от Варна

Моника Коцева

Тенденции в СПА туризма за 2020г.

leni

Туроператори предвиждат 10-15% ръст на туристите за летния сезон

ivan

Напишете коментар