Invest Build Media
Туризъм и Екология

От Испания настояват за изключения от въведената от Великобритания карантина

Испанското правителство се опитва да убеди Великобритания да изключи Балеарските и Канарските острови от 14-дневната карантина, която внезапно наложи на всички лица, пристигащи от Испания. Това заяви в неделя министърът на външните работи Аранча Гонсалес Лая.

„Испания е безопасна, безопасна е за испанците, безопасна е и за туристите“ заяви Гонсалес Лая пред репортери.

Тя добави, че нейното правителство ще предприеме мерки по отношение на други страни със завишен брой новозаразени, ако е необходимо.

Миналата година британците бяха една пета от всички чуждестранните посетители на Испания. Карантината, идваща точно когато испанският туристически сектор се рестартира след месеци на блокада, разстрои плановете на много хора и причини допълнителни смущения за авиокомпаниите и туроператорите.

Най-голямата европейска туристическа компания TUI заяви, че ще отмени всичките си почивки до континентална Испания до 9 август, като същевременно ще поддържа полети до Балеарските и Канарските острови.

В Испания случаите на Covid-19 нарастват през последните седмици, което кара повечето региони да налагат правила за маски, които да се носят навсякъде, а в няколко области, включително Барселона, хората бяха призовани да останат у дома. 

Повечето нови случаи са концентрирани в североизточния регион на Каталуня и съседните региони, така че много от критиките бяха насочени към факта, че карантината се прилага и за други райони, които бяха пощадени от основната тежест на пандемията.

Вижте още

БДЖ обновява 20% влаковете с подкрепата на „Дойче бан“

Ангелкова: България да стане устойчива туристически дестинация в Югоизточна Европа

ivan

Николина Ангелкова показа Молти

Напишете коментар