Invest Build Media
Туризъм и Екология

Гръцки остров предприема извънредни мерки против COVID-19

Заради увеличените случаи на заболели от коронавирус, на гръция остров Порос (в Сароническия залив южно от Атина) , се въвеждат извънредни ограничителни мерки. 

Решението е взето на основата на новите епидемиологични данни за острова. Заповедта за мерките е издадена от заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас и в координация с ръководителя на научната група за коронавируса проф. Сотирис Циодрас.

По силата на мерките се забранява всякакво събиране на публични и на частни места на групи от над 9 човека, а всички магазини и заведения ще затварят в 23 часа. Носенето на маска навсякъде става задължителна – както на закрито, така и на открито. Забраняват се партита на обществени места, панаири, църковни шествия, пазари на открито и т.н. В заведенията се забранява на една маса да сядат повече от 4 души, освен ако са роднини от първа степен, когато броят им може да бъде до 6.

Ограничителните мерки се въвеждат за срок от 10 дни.

На острова с население около 4000 души през последните дни бяха установени 13 случая на коронавирус. Островните общности се смятат за особено уязвими.

Вижте още

Туристическото министерство ще залага на културата за разпознаваемост на България

ivan

Незаконен къмпинг на плажа Корал, спират им тока и водата

ivan

Дейли Телеграф: 19 причини туристите да посетят България

ivan

Напишете коментар