Invest Build Media
Туризъм и Екология

Гръцки остров предприема извънредни мерки против COVID-19

Заради увеличените случаи на заболели от коронавирус, на гръция остров Порос (в Сароническия залив южно от Атина) , се въвеждат извънредни ограничителни мерки. 

Решението е взето на основата на новите епидемиологични данни за острова. Заповедта за мерките е издадена от заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас и в координация с ръководителя на научната група за коронавируса проф. Сотирис Циодрас.

По силата на мерките се забранява всякакво събиране на публични и на частни места на групи от над 9 човека, а всички магазини и заведения ще затварят в 23 часа. Носенето на маска навсякъде става задължителна – както на закрито, така и на открито. Забраняват се партита на обществени места, панаири, църковни шествия, пазари на открито и т.н. В заведенията се забранява на една маса да сядат повече от 4 души, освен ако са роднини от първа степен, когато броят им може да бъде до 6.

Ограничителните мерки се въвеждат за срок от 10 дни.

На острова с население около 4000 души през последните дни бяха установени 13 случая на коронавирус. Островните общности се смятат за особено уязвими.

Вижте още

Кои места в самолетните салони са най-мръсни?

leni

Очакват се загуби в туристическия бранш на Испания с около €83 милиарда през 2020-а

viktoria

Българите предпочитат страната си за лятна почивка, показва проучване

ivan

Напишете коментар