Invest Build Media
Туризъм

Саудитска Арабия рекламира България като атрактивна дестинация

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна със Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Двамата разговаряха по време на срещата на върха на ресорните министри от Г20, която се провежда в Буенос Айрес. Акцент в разговора бяха възможностите за надграждане на изключително доброто сътрудничество между двете държави в сферата на туризма. Министър Ангелкова акцентира върху възможностите на страната ни за развитие на различни видове туризъм – СПА, културно-исторически, здравен и морски. Тя отбеляза, че сред предимствата на България като дестинация са финансовата и политическата стабилност и нормативната база, която насърчава големите инвеститори.

Министър Ангелкова припомни, че през последните години страната ни бележи устойчиви ръстове в сектора. Близо 8,9 млн. са били чуждите туристи у нас през 2017 г., което отчита 7,6% ръст спрямо 2016 г. Приходите от чуждестранните туристически визити са близо 6,9 млрд. лв. и това е нарастване с над 9 на сто. За първите два месеца на тази година туристическите посещения на чужденци у нас са с почти 11% повече спрямо периода януари–февруари 2017 г.

Промотираме България като атрактивна туристическа дестинация, увери принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд. България приветства интереса на инвеститорите, сред които и от Саудитска Арабия, за изграждане на 5-звездни хотели поради нарасналия интерес на все повече туристи от висок клас, каза още министър Ангелкова. По време на разговора бе потвърдена отново готовността на двете държави да насърчават различни инициативи за популяризиране на културни и исторически забележителности на своя територия, както и да обменят опит в маркетинга и рекламата на туризма.

Вижте още

Чехия свърза всички хотели и заведения с данъчните по електронен път

admin

Царската баня в Банкя ще отвори врати

leni

Парламентът решава бъдещето на официалните почивни дни

admin

Напишете коментар