Invest Build Media
Туризъм и Екология

За първи път от 300 години насам остров ще приема посетители

Защо не е бил достъпен до сега и как са успели да „отворят“ острова?

Остров с площ от 9 хектара, разположен край бреговете на Кейп Код, е отворен за обществеността за първи път от 300 години, предаде profit.bg.

Сипсън е частна собственост, без публичен достъп от 1711 г., когато 11 английски колониалисти го купуват от индианския вожд Том Сипсън.

Местните жители и няколко организации създават тръста с нестопанска цел Sipson Island и купуват имота за 5.3 млн. долара, след като той излиза на пазара през 2018 г.

Тръстът поддържа острова, който се намира в Плезънт бей, като има за цел да улесни обществения достъп до него, запазвайки чувствителните му местообитания.

Три хектара все още не са собственост на тръста, но се събират средства за закупуването им, съобщава Lonely Planet.

Посетителите могат да стигнат до него от източния бряг, като само определен вид лодки се допускат до крехката му екосистема. Островът е достъпен и с каяк от запад.

Сипсън предлага различни дейности, като разходки, слънчеви бани, гмуркане и наблюдателна площадка, осигуряваща 360-градусови гледки.

Тръстът планира да събори три от четирите жилища, които понастоящем се намират на острова, и да запълни септичните им системи, за да се създаде изследователски и образователен център на открито.

Целта е мястото да предлага различни дейности за отдих на открито, като същевременно се възстановяват естествените екосистеми и се подкрепят екологичните и исторически изследвания.

Вижте още

Отварят имението на Принс за посетители през октомври

admin

Спират движението на камиони над 12 т по автомагистралите в пикови часове през лятото

ivan

2 милиона чужденци щели да дойдат на почивка в България през август

ivan

Напишете коментар