Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Вижте един „Мерцедес“ от бъдещето – (ВИДЕО)

Това е първата електрическа S-класа Mercedes-Benz EQS. Тя е върховият и засега само концептуален модел от серията EQ, представен  на автосалона във Франкфурт миналата година. На най-луксозния си електромобил Mercedes възлага големи надежди за следващите 20 години – периодът, в които компанията иска да намали драстично вредните емисии, изхвърляни в атмосферата от автомобилите й.

Този ефект в никакъв случай няма да е за сметка на лукса и удобството, на които феновете на Mercedes са свикнали. Мощността също няма да пострада, дори напротив.

Под капака на електрическата S-класа се крият 470 коня, които са равномерно разпределени между двете оси. С високия въртящ момент и силните батерии автомобилът показва резултат от 4.5 секунди от 0 до 100 км/ч на първоначалните тестове.

И като заговорихме за батериите, от Mercedes ни обещават да изминем цели 700 км само с едно зареждане. Само 20 минути пък ще са необходими, за да се покачи зарядът на 80%.

Купето на EQS е изградено от стомана, алуминий и въглеродни нишки, което не го отличава от това на останалите автомобили на марката. Но дизайнът и интериорът бързо ни пренасят в едно доста по-технологично бъдеще.

Навсякъде има екрани и светлини, а седалките са като в космически кораб. Така най-просто можем да опишем иновативния дизайн вътре в купето на новата S-класа, пише Top Gear.

Важни уточнения са, че е използвана само изкуствена кожа, а по таблото има елементи, които са от рециклирани пластмасови отпадъци от морета и океани.

Вижте още

Силвия Кацарова, Катя Близнакова, Искрен Пецов ще пеят за спасяване на Александър Невски

leni

Представят ескизния проект на Борисовата градина на 13 юли

ivan

Обсъждат проект за възстановяване на басейна Мария Луиза

ivan

Напишете коментар