Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Вижте един „Мерцедес“ от бъдещето – (ВИДЕО)

Това е първата електрическа S-класа Mercedes-Benz EQS. Тя е върховият и засега само концептуален модел от серията EQ, представен  на автосалона във Франкфурт миналата година. На най-луксозния си електромобил Mercedes възлага големи надежди за следващите 20 години – периодът, в които компанията иска да намали драстично вредните емисии, изхвърляни в атмосферата от автомобилите й.

Този ефект в никакъв случай няма да е за сметка на лукса и удобството, на които феновете на Mercedes са свикнали. Мощността също няма да пострада, дори напротив.

Под капака на електрическата S-класа се крият 470 коня, които са равномерно разпределени между двете оси. С високия въртящ момент и силните батерии автомобилът показва резултат от 4.5 секунди от 0 до 100 км/ч на първоначалните тестове.

И като заговорихме за батериите, от Mercedes ни обещават да изминем цели 700 км само с едно зареждане. Само 20 минути пък ще са необходими, за да се покачи зарядът на 80%.

Купето на EQS е изградено от стомана, алуминий и въглеродни нишки, което не го отличава от това на останалите автомобили на марката. Но дизайнът и интериорът бързо ни пренасят в едно доста по-технологично бъдеще.

Навсякъде има екрани и светлини, а седалките са като в космически кораб. Така най-просто можем да опишем иновативния дизайн вътре в купето на новата S-класа, пише Top Gear.

Важни уточнения са, че е използвана само изкуствена кожа, а по таблото има елементи, които са от рециклирани пластмасови отпадъци от морета и океани.

Вижте още

Интересни и практични идеи за первазите

leni

Националният музей на Катар, приличащ на експонат от друга планета

leni

Архитектурен форум АрхИдеи стартира на 15 август в Бургас

admin

Напишете коментар