Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Covid-кризата удари и глобалните парични преводи

Covid-кризата удари и глобалните парични преводи, показват данни от Доклад на ООН. Очаква се паричните трансфери през тази година да намалеят с 20%, което според експертите е най-стръмният спад в новата история. Още по-тежко кризата се отразява на преките чуждестрани инвестиции.

Заключенията представи Дружеството за ООН в България. Организацията отбелязва 75 години от създаването си, а страната ни – 65 години от членството си в ООН.

Covid -19 е глобално предизвикателство, отговорът на което може да дойде само с координирани усилия на правителствата, посочи заместник-председателят на Дружеството за ООН в България, проф. Петранка Филева:

„Именно Световната здравна организация, заедно с undp и генералния секретар и фондът, той ръководи, са трите стълба, върху които в момента се гради отговорът на ООН към кризата с Covid-19. СЗО дава насоките и инвестира в изследвания, в координиране на усилията за създаване на ваксини и избиране на лекарства“.

Освен за ограничаване на здравните и хуманитарни последици от кризата, ООН работи и за преодоляването на икономическите последици от Covid -19. А числата сочат спад на паричните преводи с една пета през тази година, заради намаляването на заплатите и на заетостта на работниците-мигранти.

Вследствие на корона-кризата, са засегнати и преките чуждестранни инвестиции. Според очакванията, те ще намалеят с 40% през тази година и с още 5 – 10% през 2021-ва.

Вижте още

Вижте кои са най-печелившите световни футболисти за тази година

galia

Вдигат се цените на старите жилища у нас

leni

Имотите постигнали двуцифрен растеж през втората половина на 2016 г.

ivan

Напишете коментар