Invest Build Media
Туризъм и Екология

Когато отново ще може да пътуваме свободно – предложения за дестинации

Чудите се къде да отидете, когато отново ще е възможно да пътуваме?

Ето списък с най-красивите държави в света:

Швейцария

 

От вдъхновяващи гледки към Матерхорн до спокойни езера и грациозни водопади, Швейцария предлага завладяващи дестинации. Посетете космополитния Цюрих или примамливото село Моркоте, разположено на брега на езерото Лугано.

Потопете се в естествената красота на страната чрез пътуване с влак през невероятните й планини. И не забравяйте да опитате много швейцарско сирене и шоколад по пътя си.

Нова Зеландия

Тази компактна територия е пълна с извисяващи се планини, епични дъждовни гори и красиви водопади. Пурпурните и розови лупини на езерото Текапо вдъхновяват душата.

Пътуването по фиорда Милфорд Саунд предлага величествени гледки към брега, докато оживените градове Окланд, Уелингтън и Крайстчърч са изпълнени с вдъхновяваща архитектура и популярни забележителности.

Ирландия

Безспорно това е една от най-живописните територии в света. Ако поемете по туристическия маршрут Пръстена на Кери, ще станете свидетели на някои от най-добрите пейзажи и очарователни села в страната.

С исторически замъци в далечината и овце, които пасат по пътя, спиращите дъха гледки на Ирландия са наистина забележителни. Столицата Дъблин предлага калдъръмени улици и вкусна бира Гинес.

Южна Африка

Известен като една от най-добрите африкански дестинации за сафари, пътниците се стичат в региона, за да видят Голямата петорка (слон, лъв, бивол, леопард, носорог), докато се наслаждават на естествената красота на страната.

От гледките към Драконовите планини до изобилието от диви цветя в Намакваленд, не е чудно, че Южна Африка е невероятна. Тази земя предлага още километри девствени плажове и лозя.

Китай

Като четвъртата по площ държава в света, Китай предлага някои от най-разнообразните природни пейзажи на планетата. От искрящите езерни райони и мистичните планински вериги до древните китайски села, красотата й е вдъхновяваща. А Великата китайска стена привлича над 10 милиона туристи годишно.

Бразилия

Масивни водопади и сини лагуни, екзотични дъждовни гори и оживени градове, Бразилия привлича милиони туристи всяка година и то с основателна причина. Рио де Жанейро и Сао Пауло предлагат емблематични забележителности, потопени в историята, докато разнообразната екосистема на страната може да се види в националните й паркове.

Източник: Profit.bg

Вижте още

Габриела Кирова и Зий Ребело короноваха Мис Обзор

ivan

Наводненията във Венеция са повредили „Сан Марко“

leni

1,8 млрд. евро по-малко за Италия при лято без американци

leni

Напишете коментар