Invest Build Media
Туризъм и Екология

Словения включи България в „червения списък“ за пътувания

От 8 ноември цялата територия на България ще бъде включена в „червения“ списък на Република Словения, съобщиха от Министерството на външните работи.

В този списък се намират държавите със силно влошена епидемиологична обстановка.

Това означава, че българските граждани, които посещават страната, с изключение на транзитно преминаващите, подлежат на 10-дневна карантина.

Налагането на карантина може да бъде избегнато, ако при влизане в страната бъде представен негативен PCR тест за коронавирус, който е не по-стар от 48 часа. Тестовете следва да са издадени от държава-членка на ЕС или държава от Шенгенското пространство и да са направени в лаборатория, която е призната от Националния институт за обществено здраве.

Към този момент за транзитно преминаване тестове не се изискват, но продължава да е валидно правилото, че страната трябва да бъде напусната в рамките на 12 часа. В този период не се предвижда възможността за преспиване.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Любляна в работно време на следния телефонен номер: 00 386 1 28 31 899/900 и в извънработно време на дежурeн телефонен номер: 00 386 41 722 238, както и на имейл адреса на дипломатическото ни представителство: Embassy.Ljubljana@mfa.bg.

Вижте още

България и Румъния подготвят общ проект по Дунавската стратегия

admin

Марияна Николова като таен клиент обикаляла ресторанти в зимните курорти

БДЖ обновява 20% влаковете с подкрепата на „Дойче бан“

Напишете коментар