Invest Build Media
Туризъм и Екология

Задължителна е предварителната регистрация за пристигащите от България в Германия

От днес, осми ноември, Германия въвежда изискване за задължителна регистрация към влизащите на територията ѝ граждани, които са пребивавали в последните 10 дни преди пътуването в рисков регион. Това решение е взето като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция, съобщиха от Министерството на външните работи.

Припомняме, че от 1 ноември Германия обяви цялата територия на България за рисков регион.

Регистрацията ще се извършва на следния уеб адрес: www.einreiseanmeldung.de, а пътниците ще трябва да носят копие при влизане в страната. Сайтът за регистрация ще бъде активен от 8 ноември 2020 г.

Пристигащите от рискови региони в Германия подлежат на 10-дневна карантина, като са длъжни да уведомят местните здравни служби за пристигането си и влизането в карантина. Възможно е съкращаване на периода на карантината, но най-рано след петия ден, ако бъде направен тест, чийто резултат е отрицателен.

От българското посолството в Берлин уточняват, че въвеждането на новата разпоредба е в компетенциите на всяка отделна федерална провинция и поради това са възможни различия. Съветваме българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност на адрес:

https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Берлин на тел. +49 30 201 09 22, на дежурния телефон при спешни случаи: +49 176 122 99 190, към генералното ни консулство в Мюнхен на следните телефонни номера: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, към генералното ни консулство във Франкфурт на Майн на телефонен номер +49 69 509 278 130, както и на имейл адресите на дипломатическите ни представителства: Embassy.Berlin@mfa.bg, konsul@botschaft-bulgarien.de, Consulate.Munchen@mfa.bg, cg.frankfurt@mfa.bg.

Вижте още

Мис Пукет ще блести на Мис Свети Влас и Гранд Глемър Шоу този уикенд

admin

С нова листовка МВР информира транзитно преминаващите чуждестранни водачи

ivan

Увеселителен парк на Ферари открит край Барселона

ivan

Напишете коментар